Rólunk

Kecskeméti gyárunk nagy hagyományokkal rendelkező termelőüzem, melyben 1870 óta folyik baromfi feldolgozás. A korábban állami tulajdonú gyár a privatizációt követően 2005. február 1.–től Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft. néven folytatja tevékenységét. A Gallfood Kft. folyamatos fejlődését és meghatározó piaci szerepét a tulajdonosi kör részéről működtetett vertikális integráció biztosítja.

A levágott pulykák túlnyomó részét (kb. 75 %) a Gallfood Kft tulajdonos mezőgazdasági cégeinek (farmok, takarmánykeverők) saját telepeiről szerzi be. Mivel az élőállat nevelés, mint alaptevékenység, és a feldolgozás egy kézben van, a termékek állandó jó minősége, a pontos nyomon követhetőség, és megbízhatóság cégünk vevőkapcsolatainak alappillérei.

A feldolgozott pulykák ivararánya: bak/tojó 55%-45%. A feldolgozott mennyiség éves szinten kb. 2 millió pulyka mintegy fele export (elsősorban Európai Unió és Svájc) piacokon kerül értékesítésre, míg a másik része belföldi (főként szuper- és hipermarket) hálózatokon keresztül jut el a fogyasztókhoz. Egyre nagyobb mennyiségben exportálunk a Magyarországgal szomszédos Uniós országok nagyáruház láncaiba is közvetlenül friss, csomagolt termékeket. Árbevételünk (2014-ben várhatóan 52 millió €) 2/3-a exportból, 1/3-a belföldi forgalmazásból tevődik össze.

A vágó- és daraboló üzemben –a kézi feldolgozásnak, és a folyamatos levegős hűtésnek köszönhetően- folyamatosan magas minőségű, piacaink által elismert és keresett termékeket állítunk elő. Fő profilunkat a friss darabolt és csomagolt pulykatermékek képezik. Ezek mellett természetesen készítünk gyorsfagyasztott, csomagolt termékeket, valamint- hosszú távú szerződések keretében- vevői speciális igények alapján is készülnek egyedi termékeink. A kereskedelmi igények változásához igazodva egyre nagyobb teret nyernek kínálatunkban az előkészített, fűszerezett, pácolt-fűszerezett termékek, és a hőkezelt készítmények.

Üzemünk HU-106 EK számon regisztrált vágóhíd, ahol a legkülönbözőbb export igényeket kielégítő műszaki, technológiai, személyi feltételek (nagyteljesítményű gépek, integrált számítógépes termelésirányítási rendszer, szakképzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakember gárda) között, állandó folyamatos és szigorú állategészségügyi ellenőrzés mellett folyik a termelés.

A gyártás során a vonatkozó jogszabályokban előírt higiéniai és élelmiszer-biztonsági követelmények betartását a TÜV Rheinland által auditált (ISO 9001: 2008 és a BRC szabvány alapú) rendszerek működtetésével biztosítjuk. A pulykanevelő telepeken, a takarmánykeverő üzemekben és a vágóhídon egyaránt a ma már alapkövetelménynek számító HACCP rendszert működtetjük.

Állattartó telepeinken és a feldolgozóüzemben egyaránt a környezetvédelmi szempontoknak megfelelő hulladékgazdálkodást végzünk. A csomagolóanyagok felhasználásánál törekszünk a környezetbarát és újra hasznosítható anyagok felhasználására.

Elkötelezetten támogatjuk és szigorúan be is tartjuk az európai állatvédelmi irányelveket, különös tekintettel, az állatjóléttel- és az állatok euthanasiájával kapcsolatos elvárásokra illetve irányelvekre. Üzemünkben az Európai Unió legszigorúbb elvárásainak megfelelő vágási körülményeket alakítottuk ki. Újabb innovációkra volt szükség ahhoz, hogy a telepek szintjén a termelés hatékonyságához a nevelési eredmények színvonalának növelését érjük el, figyelembe véve azt is, hogy szigorodnak az állatvédelmi követelmények. Ennek a munkának kiemelkedő eredménye a svájci partnerünkkel közösen végrehajtott speciális fejlesztés, melynek eredményeképpen elindítottuk az „AKB” (külső klímás,- kifutós istállók; speciális takarmányozás; csökkentett állatsűrűség; különleges gondozás; állandó állatvédelmi, és nyomon követési kontroll; …stb) programot, mely az Európai Unióénál is szigorúbb, 2015-ben életbe lépő svájci állatvédelmi, és állatjólléti törvényeknek is megfelelően nevelt élőpulykáinkat, és feldolgozott termékeinket biztosítja. A program a legmagasabb szintű állatjóléti elvárásoknak megfelelő hízlalási és vágási körülményeket foglalja magába.

Nagy lépést tettünk előre a termékbiztonság és a termékek eltarthatósági idejének növelése területén, amikor bevezettük „Hosszan-friss” programunkat. Sikerült elérnünk, hogy az UV-C fény csíraszám csökkentő hatását felhasználva jelentősen csökkentsük az általunk előállított termékek élelmiszerbiztonsági kockázatát, illetve növelhessük a csomagolt termékeink fogyaszthatósági és minőség megőrzési idejét. Ezzel piacainkon jelentős versenyelőnyre, úttörő munkánkkal pedig magasabb elismertségre tettünk szert.

Bemutatkozik a "hosszan friss" pulyka