Tejfölös pulykapecsenye

Tejfölös pulykapecsenye

Hozzávalók:
• 1 db bébipulyka
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 dl tejföl
• 1 dl fehérbor
• 1 db sárgarépa
• 1 db fehérrépa
• 1 db karalábé
• 1 db zeller
• 2 evőkanál olaj
• 1 babérlevél
• só
• törött bors
• majoránna
Elkészítés:
A sütésre előkészített pulyka bőre alá vékony szalonnaszeleteket csúsztatunk. Kívül-belül sózzuk, hasüregébe majorannát szórunk, lábait a püspökfalathoz kötjük.

Tepsibe tesszük és leöntjük forró olajjal. Mellétesszük a vékony szeletekre vágott zöldségeket, a babérlevelet, néhány szem borsot. Aláöntjük a bort, egy kevés vizet, azután sűrűn locsolgatva puhára pároljuk. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, pirosra sütjük.

A sült zsírjában a zöldséget összetörjük és a tejföllel simára keverjük. A mártásból néhány kanálnyit a fölszeletelt hús alá öntünk, a többit külön csészében tálaljuk.

Köretként burgonyakrokettet kínálunk.

Bemutatkozik a "hosszan friss" pulyka

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse.