Tejfölös pulykapecsenye

Tejfölös pulykapecsenye

Hozzávalók:
• 1 db bébipulyka
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 dl tejföl
• 1 dl fehérbor
• 1 db sárgarépa
• 1 db fehérrépa
• 1 db karalábé
• 1 db zeller
• 2 evőkanál olaj
• 1 babérlevél
• só
• törött bors
• majoránna
Elkészítés:
A sütésre előkészített pulyka bőre alá vékony szalonnaszeleteket csúsztatunk. Kívül-belül sózzuk, hasüregébe majorannát szórunk, lábait a püspökfalathoz kötjük.

Tepsibe tesszük és leöntjük forró olajjal. Mellétesszük a vékony szeletekre vágott zöldségeket, a babérlevelet, néhány szem borsot. Aláöntjük a bort, egy kevés vizet, azután sűrűn locsolgatva puhára pároljuk. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, pirosra sütjük.

A sült zsírjában a zöldséget összetörjük és a tejföllel simára keverjük. A mártásból néhány kanálnyit a fölszeletelt hús alá öntünk, a többit külön csészében tálaljuk.

Köretként burgonyakrokettet kínálunk.

Bemutatkozik a "hosszan friss" pulyka