Mozzarellás pulykatekercs

Mozzarellás pulykatekercs

Hozzávalók:
• 80 dkg pulyka mellfilé
• só
• pulykasült fűszerkeverék
• 25 dkg mozzarella sajt
• 20-25 dkg vékony szeletekre vágott húsos bacon
• 2 dl főzőtejszín
• 1 vöröshagyma
• A körethez:
• rizs
• borsó
• gomba
• petrezselyem
Elkészítés:
A pulykamellet rostjaira merőlegesen negyedtenyérnyi szeletekre vágjuk. Ezután kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk és egy kevés pulykasült fűszerkeverékkel is meghintjük.

A sajtot lecsöpögtetjük, kis hasábokra vágjuk, és a hússzeletekbe göngyöljük. Mindegyiket 1-1 szelet szalonnával körbetekerjük.

Szorosan egy kisebb tepsibe, vagy tűzálló tálba rakjuk. A tejszínt ráöntjük, ügyelve, hogy mindenhová jusson. A hagymát megtisztítjuk, fél karikára vágjuk, enyhén megsózzuk, szétszedjük, és a pecsenye tetejére szórjuk. Alufóliával vagy fedővel letakarjuk.

Előmelegített sütőben közepes lángon vagy 180 fokon 1 órán át sütjük. A sütés vége felé a fóliát vagy a fedőt levesszük, és megpirítjuk a húsokat.

Párolt rizzsel tálaljuk, amibe kerülhet borsó, gomba, apróra vágott sonka, zöldpetrezselyem, hogy egy kissé izgalmasabb legyen az íze!

Bemutatkozik a "hosszan friss" pulyka

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse.