Mozzarellás pulykatekercs

Mozzarellás pulykatekercs

Hozzávalók:
• 80 dkg pulyka mellfilé
• só
• pulykasült fűszerkeverék
• 25 dkg mozzarella sajt
• 20-25 dkg vékony szeletekre vágott húsos bacon
• 2 dl főzőtejszín
• 1 vöröshagyma
• A körethez:
• rizs
• borsó
• gomba
• petrezselyem
Elkészítés:
A pulykamellet rostjaira merőlegesen negyedtenyérnyi szeletekre vágjuk. Ezután kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk és egy kevés pulykasült fűszerkeverékkel is meghintjük.

A sajtot lecsöpögtetjük, kis hasábokra vágjuk, és a hússzeletekbe göngyöljük. Mindegyiket 1-1 szelet szalonnával körbetekerjük.

Szorosan egy kisebb tepsibe, vagy tűzálló tálba rakjuk. A tejszínt ráöntjük, ügyelve, hogy mindenhová jusson. A hagymát megtisztítjuk, fél karikára vágjuk, enyhén megsózzuk, szétszedjük, és a pecsenye tetejére szórjuk. Alufóliával vagy fedővel letakarjuk.

Előmelegített sütőben közepes lángon vagy 180 fokon 1 órán át sütjük. A sütés vége felé a fóliát vagy a fedőt levesszük, és megpirítjuk a húsokat.

Párolt rizzsel tálaljuk, amibe kerülhet borsó, gomba, apróra vágott sonka, zöldpetrezselyem, hogy egy kissé izgalmasabb legyen az íze!

Bemutatkozik a "hosszan friss" pulyka