Gallfood Kft pályázatai (1)

 

A projekt neve: "Hosszan friss" pulykahús termékek kifejlesztése a Gallfood Kft.-nél    
A projekt leírása: A Gallfood Kft. lassan egy évtizede végzi tevékenységét a különböző húsfeldolgozási munkák feldolgozásával.  A cég a kezdetektől hús feldolgozással foglalkozik, főleg pulykahús alapanyagokból állít elő fagyasztott termékeket.
 A fejlesztés alapját képező fagyasztott termékek gyártása a vállalat életében közel 10 évvel ezelőtt kezdődött.   Főleg a magyar piacra termel, stabil piaci partnerei vannak.
A vállalat középtávú tervei között azonban szerepel az angolszász piacra való bejutás,  melyet csak a jelenleginél hosszabb szavatossági idő tesz lehetővé. A folyamatosan jelentkező piaci igények, a korszerűsítés, költségoptimalizálás, és egyéb additív okok vezettek ahhoz, hogy a cég az innovációs újítás mellett kötelezte el magát. Az innováció lényege, hogy egy új típusú ,,hosszan friss” pulykahús kerül kifejlesztésre,  mely több szempontból előnyösebb lesz, mint elődje. A fejlesztés alapvetően arra irányul, hogy  a fagyasztott pulykahús, és egyéb termékek eltarthatósági ideje megnövekedjen. Az eltarthatóság növelésének elvárt célértéke a   friss és fagyasztott termékek esetében 15-20%, mely egybeesik a vevők igényével.

A projektre a GOP-1.3.1-11/A-2011- kiírás keretében 82 491 109 Ft támogatást nyertünk.
Kedvezményezett neve: Gallfood Kft.     
Elérhetősége: 6000 Kecskemét, Ceglédi út 11
Közreműködő szervezet: MAG Zrt.
Elérhetősége: Budapest, 1139, Váci u. 81-83.
www.magzrt.hu www.nfu.hu

Bemutatkozik a "hosszan friss" pulyka